DOST SİGORTA
DOST SİGORTA
BÖRTE

VAN BİLİRKİŞİLER DERNEĞİ KONGRESİNİ YAPTI

GÜNDEM 19.04.2022 - 23:17, Güncelleme: 19.04.2022 - 23:17
 

VAN BİLİRKİŞİLER DERNEĞİ KONGRESİNİ YAPTI

Van Bölge Bilirkişiler Derneği ilk kongresini yaparak, resmi işlemlerini tamamladı.
 Kurucu başkanlığına ise tanıdık bir isim seçildi. Van, Muş, Hakkâri ve Bitlis illerini kapsayacak şekilde kurulan Bölge Bilirkişiler Derneği, geçtiğimiz günlerde yaptığı ilk kongresi ile adını dernekler masasına yazdırdı. Federasyonun Samsun’da bulunduğu Bilirkişiler Federasyon Başkanı, Trabzon ve Batman Bölge Başkanlarının da katılım sağladığı Van Bölge Bilirkişiler Derneği özel bir otelde yaptığı kongre ile resmiyetini kazandı. Bölge Bilirkişiler Federasyonuna başvuruda bulunan Van Bölge Bilirkişiler Derneği, önümüzdeki günlerde Federasyona dâhil olacağı belirtildi. Van Bölge Bilirkişiler Derneği Başkanlığına ise Ziraat Yüksek Mühendisi Ercan Kasap seçildi. Kongrede kısa bir konuşma yapan Başkan Ercan Kasap, Bilirkişilerin yaşadığı sorunları çok iyi bildiklerini belirterek, sorunların çözümü konusunda önemli çalışmalar sergileyeceklerini söyledi. Van Bölge Bilirkişiler Derneği Başkanı Ercan Kasap; “Bilirkişilik gönüllük esasına dayalı bir çalışmadır. Oldukça meşakkatli ve zahmetli bir iştir. 12 yıldır Bilirkişi görevini yapıyorum. Kendi mesleğimde ise 15 yıldır görev yapıyorum. Çoğu insan maddi çıkardan çok gönüllü olarak Bilirkişi görevini yapmaktadır. Bu kadar tecrübemizi, gelecek nesillere daha güzel aktarmak anlamında, dernekleşmeye karar verdik. Arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda dernek kurmaya karar verdik. Bilirkişi çok ciddi bir iştir. Bilirkişiler Türkiye’nin en ciddi ve en önemli kurumu olan Adliye ve Adalet Bakanı ile çalışıyorlar. Görüş belirtiyorlar, rapor veriyorlar, verdikleri görüş ve raporlarında sonuna kadar sorumludurlar. Bu anlamada Bilirkişi çok önemli bir iştir. Derneğimizi Van merkezli kurduk. Van bölge olduğu için Van, Hakkâri, Bitlis ve Muş olmak üzere dört ile hitap edeceğiz” diyen Başkan Kasap, kongreye katılım sağlayan herkese teşekkür ettiğini belirterek, Bilirkişiler Derneğinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Van Bölge Bilirkişiler Derneği ilk kongresini yaparak, resmi işlemlerini tamamladı.

 Kurucu başkanlığına ise tanıdık bir isim seçildi.
Van, Muş, Hakkâri ve Bitlis illerini kapsayacak şekilde kurulan Bölge Bilirkişiler Derneği, geçtiğimiz günlerde yaptığı ilk kongresi ile adını dernekler masasına yazdırdı. Federasyonun Samsun’da bulunduğu Bilirkişiler Federasyon Başkanı, Trabzon ve Batman Bölge Başkanlarının da katılım sağladığı Van Bölge Bilirkişiler Derneği özel bir otelde yaptığı kongre ile resmiyetini kazandı. Bölge Bilirkişiler Federasyonuna başvuruda bulunan Van Bölge Bilirkişiler Derneği, önümüzdeki günlerde Federasyona dâhil olacağı belirtildi.

Van Bölge Bilirkişiler Derneği Başkanlığına ise Ziraat Yüksek Mühendisi Ercan Kasap seçildi. Kongrede kısa bir konuşma yapan Başkan Ercan Kasap, Bilirkişilerin yaşadığı sorunları çok iyi bildiklerini belirterek, sorunların çözümü konusunda önemli çalışmalar sergileyeceklerini söyledi.
Van Bölge Bilirkişiler Derneği Başkanı Ercan Kasap; “Bilirkişilik gönüllük esasına dayalı bir çalışmadır. Oldukça meşakkatli ve zahmetli bir iştir. 12 yıldır Bilirkişi görevini yapıyorum. Kendi mesleğimde ise 15 yıldır görev yapıyorum. Çoğu insan maddi çıkardan çok gönüllü olarak Bilirkişi görevini yapmaktadır. Bu kadar tecrübemizi, gelecek nesillere daha güzel aktarmak anlamında, dernekleşmeye karar verdik. Arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda dernek kurmaya karar verdik. Bilirkişi çok ciddi bir iştir.

Bilirkişiler Türkiye’nin en ciddi ve en önemli kurumu olan Adliye ve Adalet Bakanı ile çalışıyorlar. Görüş belirtiyorlar, rapor veriyorlar, verdikleri görüş ve raporlarında sonuna kadar sorumludurlar. Bu anlamada Bilirkişi çok önemli bir iştir. Derneğimizi Van merkezli kurduk. Van bölge olduğu için Van, Hakkâri, Bitlis ve Muş olmak üzere dört ile hitap edeceğiz” diyen Başkan Kasap, kongreye katılım sağlayan herkese teşekkür ettiğini belirterek, Bilirkişiler Derneğinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunflashaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.