DOST SİGORTA
DOST SİGORTA
BÖRTE

SAMSUN TÜRK EĞİTİM-SEN İSTİŞARLERE DEVAM EDİYOR

GÜNDEM 23.03.2022 - 15:04, Güncelleme: 23.03.2022 - 15:04
 

SAMSUN TÜRK EĞİTİM-SEN İSTİŞARLERE DEVAM EDİYOR

Samsun Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube istişare çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Kasım 2021 de Samsun Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube de yaşanan yönetim değişikliğiyle beraber tekrar sahalara dönen Türk Eğitim-Sen son 4 ayda 700 ye yakın yeni üye kaydı yaparak eğitim çalışanları için güvenli liman olmaya devam ediyor. Aynı teveccüh Türkiye genelinde kazanılan yaklaşık 60 bin yeni üye kaydı ile devam ediyor ve yetkiye doğru uzanan sürecin başladığı görülüyor. Bu kapsamda yapılan Canik Türk Eğitim-Sen istişare toplantısında bir konuşma yapan Samsun Türk Eğitim-Sen  Nolu Şube başkanı sayın Güngör BAĞ; Türk sendikacılığının kutup yıldızı, hak aramanın doğru adresinde buluşan eğitim çalışanlarına teşekkür ederek, Samsun da yaşanan değişim ile yeniden sahaya dönen Türk Eğitim-Sen'in bundan sonra daha etkin olacağını, gidilmedik ilçe, gidilmedik okul bırakmadan sahada, eğitim çalışanlarının yanında olacağını belirtti. Son dönemde yaşanan ekonomik değişimlerin çalışanlara çok olumsuz yansıdığını, eğitim çalışanlarının aldığı maaş ve zam oranın enflansyon karşısında eridiğini belirtti. Her ay yaşanan enflansyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması gerektiğini, acilen seyyanen zam yapılması gerektiğini belirtti. Memurun vergi diliminden çıkartılması gerektiğini, bayram ikramiyesi ve 3600 ek göstergenin bir an önce öğretmenlerin lehine olacak şekilde sonlandırlılması gerektiğini belirtti. Öğretmenlik meslek kanununda belirtilen uzman ve baş öğretmenlik için sınav uygulamasını kesinlikle kabul etmediklerini belirten GÜNGÖR, öğretmenlik mesleğinin sınav baskısı ile test edilmesinin doğru olmadığını, senesini dolduran her öğretmenin otomatik olarak uzman ve baş öğretmen olmasının gerektiğini belirtti.
Samsun Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube istişare çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Kasım 2021 de Samsun Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube de yaşanan yönetim değişikliğiyle beraber tekrar sahalara dönen Türk Eğitim-Sen son 4 ayda 700 ye yakın yeni üye kaydı yaparak eğitim çalışanları için güvenli liman olmaya devam ediyor.

Aynı teveccüh Türkiye genelinde kazanılan yaklaşık 60 bin yeni üye kaydı ile devam ediyor ve yetkiye doğru uzanan sürecin başladığı görülüyor. Bu kapsamda yapılan Canik Türk Eğitim-Sen istişare toplantısında bir konuşma yapan Samsun Türk Eğitim-Sen  Nolu Şube başkanı sayın Güngör BAĞ; Türk sendikacılığının kutup yıldızı, hak aramanın doğru adresinde buluşan eğitim çalışanlarına teşekkür ederek, Samsun da yaşanan değişim ile yeniden sahaya dönen Türk Eğitim-Sen'in bundan sonra daha etkin olacağını, gidilmedik ilçe, gidilmedik okul bırakmadan sahada, eğitim çalışanlarının yanında olacağını belirtti.

Son dönemde yaşanan ekonomik değişimlerin çalışanlara çok olumsuz yansıdığını, eğitim çalışanlarının aldığı maaş ve zam oranın enflansyon karşısında eridiğini belirtti. Her ay yaşanan enflansyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması gerektiğini, acilen seyyanen zam yapılması gerektiğini belirtti. Memurun vergi diliminden çıkartılması gerektiğini, bayram ikramiyesi ve 3600 ek göstergenin bir an önce öğretmenlerin lehine olacak şekilde sonlandırlılması gerektiğini belirtti. Öğretmenlik meslek kanununda belirtilen uzman ve baş öğretmenlik için sınav uygulamasını kesinlikle kabul etmediklerini belirten GÜNGÖR, öğretmenlik mesleğinin sınav baskısı ile test edilmesinin doğru olmadığını, senesini dolduran her öğretmenin otomatik olarak uzman ve baş öğretmen olmasının gerektiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunflashaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.