DOST SİGORTA
DOST SİGORTA
BÖRTE

MİRAÇ KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

GÜNDEM 27.02.2022 - 10:44, Güncelleme: 27.02.2022 - 10:44
 

MİRAÇ KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

Mübarek Miraç Kandili tüm Müslümanlara ve İslam alemine hayırlar getirsin
Peygamberin Miraç'a yükseldiği gecenin idrak edildiği gün olan Miraç Kandili . İslam aleminin bol bol ibadet, namaz ve oruçla geçirdiği mübarek gün Miraç kelime olarak "Yükselmek – Göğe Yükselmek" anlamını taşır. Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre 27 Şubat'ta yani bugün idrak edilecek olan kandil günü öncesi Miraç Kandili'nin ne olduğu, anlamı, faziletleri gibi bilgiler merak ediliyor. Faziletleri saymakla bitmeyecek kadar çok olan Miraç Kandili'nde Müslüman alemi; Kur"ân–ı Kerim okunmalı, Peygamber Efendimiz (sav)"e salât ü selâmlar getirilmeli, tevbe ve istiğfar etmelidir. Peki miraç kandili önemi, anlamı ve faziletleri nelerdir?   MİRAÇ KANDİLİ NEDİR? İŞTE ANLAMI VE ÖNEMİ! İslam inancında, Peygamber Muhammed'in göğe yükselmesi hadisesinin yaşandığı bu mübarek gün bu sene 10 Mart tarihinde idrak edilecek. Faziletleri saymakla bitmeyecek kadar çok olan Miraç Kandili'nde Müslüman alemi; Kur"ân–ı Kerim okunmalı, Peygamber Efendimiz (sav)"e salât ü selâmlar getirilmeli, tevbe ve istiğfar etmelidir. Miraç Kandili, İslam dininde kutsal sayılan gecelerden biridir. Recep ayının 27. gecesidir. Müslümanlar bu gecede Hz. Muhammed'in, Mekke'deki Mescid-i Haram´dan, Kudüs´teki Mescid-i Aksa´ya götürüldüğüne, oradan da gökleri aşarak, Cebrail'in bile giremediği Sidretül Münteha'yı geçerek Allah´ın katına ulaştığına inanırlar. Bu olaya miraç ya da göğe çıkış denir. Peygamber Efendimiz (sav)"e salât ü selâmlar getirilmeli; O"nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.
Mübarek Miraç Kandili tüm Müslümanlara ve İslam alemine hayırlar getirsin

Peygamberin Miraç'a yükseldiği gecenin idrak edildiği gün olan Miraç Kandili . İslam aleminin bol bol ibadet, namaz ve oruçla geçirdiği mübarek gün Miraç kelime olarak "Yükselmek – Göğe Yükselmek" anlamını taşır. Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre 27 Şubat'ta yani bugün idrak edilecek olan kandil günü öncesi Miraç Kandili'nin ne olduğu, anlamı, faziletleri gibi bilgiler merak ediliyor. Faziletleri saymakla bitmeyecek kadar çok olan Miraç Kandili'nde Müslüman alemi; Kur"ân–ı Kerim okunmalı, Peygamber Efendimiz (sav)"e salât ü selâmlar getirilmeli, tevbe ve istiğfar etmelidir. Peki miraç kandili önemi, anlamı ve faziletleri nelerdir?

 

MİRAÇ KANDİLİ NEDİR? İŞTE ANLAMI VE ÖNEMİ!

İslam inancında, Peygamber Muhammed'in göğe yükselmesi hadisesinin yaşandığı bu mübarek gün bu sene 10 Mart tarihinde idrak edilecek. Faziletleri saymakla bitmeyecek kadar çok olan

Miraç Kandili'nde Müslüman alemi; Kur"ân–ı Kerim okunmalı, Peygamber Efendimiz (sav)"e salât ü selâmlar getirilmeli, tevbe ve istiğfar etmelidir.

Miraç Kandili, İslam dininde kutsal sayılan gecelerden biridir. Recep ayının 27. gecesidir. Müslümanlar bu gecede Hz. Muhammed'in, Mekke'deki Mescid-i Haram´dan, Kudüs´teki Mescid-i Aksa´ya götürüldüğüne, oradan da gökleri aşarak, Cebrail'in bile giremediği Sidretül Münteha'yı geçerek Allah´ın katına ulaştığına inanırlar. Bu olaya miraç ya da göğe çıkış denir.

Peygamber Efendimiz (sav)"e salât ü selâmlar getirilmeli; O"nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunflashaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.