DOST SİGORTA
DOST SİGORTA
BÖRTE

İSTİKLAL MARŞININ KABÜLÜNÜN 101.YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

KÜLTÜR 12.03.2022 - 17:54, Güncelleme: 12.03.2022 - 17:54
 

İSTİKLAL MARŞININ KABÜLÜNÜN 101.YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

19 Mayıs İlçesi Ballıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma Programı gerçekleştirildi.
Programa 19 Mayıs İlçe Kaymakamı İbrahim Civelek, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 19 Mayıs İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Kalınbacak,19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürü Kenan Bıyık, AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı Fatih Seven, MHP İlçe Başkanı Mustafa Selçuk, İYİ Parti İlçe Başkanı Cengiz Yaman,19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Demirkol, daire amirleri, 19 Mayıs Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Karakartal,  veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başlayan programda Ballıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Akif ve İstiklal Marşı adlı tiyatro oyununu sahnelemesinin ardından, İstiklal Marşı oratoryosu sahne aldı. Şiirler okundu. 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 12 Mart’ın Türk milleti için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, “İstiklal Marşı, Türk milletinin kahramanlığının, inancının, kültürünün, medeniyetinin ve bütün değerlerinin abidevi bir ifadesi. Dolayısıyla bugün, bizim en güzel günlerimizden biridir. Biz, binlerce yıllık bir milletin evlatlarıyız. Tamamen yok edilmeye çalışılan bir milletin, küllerinden yeniden doğduğu, yıllarca süren dünya genelindeki savaşın arkasından Çanakkale Zaferi ve müteakiben Milli Mücadele’nin sonucunda yazılmış olan bir marş ve bunu yazan bir şair. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının anlatıldığı bir gün.Bu devlet ebediyen yaşayacak. Şairlerimiz ebediyen şiirlerini yazmaya devam edecek, ezanlarımız ebediyen okunmaya devam edecek.Bu duygu ve düşüncelerle  İstiklal Marşımızın Kabulünün 101.yıl dönümünü kutluyor, başta Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum"dedi. Şiirlerin okunmasının ardından, 19 Mayıs İlçesinde okullar arası gerçekleştirilen İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
19 Mayıs İlçesi Ballıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma Programı gerçekleştirildi.

Programa 19 Mayıs İlçe Kaymakamı İbrahim Civelek, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 19 Mayıs İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Kalınbacak,19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürü Kenan Bıyık, AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı Fatih Seven, MHP İlçe Başkanı Mustafa Selçuk, İYİ Parti İlçe Başkanı Cengiz Yaman,19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Demirkol, daire amirleri, 19 Mayıs Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Karakartal,  veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başlayan programda Ballıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Akif ve İstiklal Marşı adlı tiyatro oyununu sahnelemesinin ardından, İstiklal Marşı oratoryosu sahne aldı. Şiirler okundu.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 12 Mart’ın Türk milleti için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, “İstiklal Marşı, Türk milletinin kahramanlığının, inancının, kültürünün, medeniyetinin ve bütün değerlerinin abidevi bir ifadesi. Dolayısıyla bugün, bizim en güzel günlerimizden biridir. Biz, binlerce yıllık bir milletin evlatlarıyız. Tamamen yok edilmeye çalışılan bir milletin, küllerinden yeniden doğduğu, yıllarca süren dünya genelindeki savaşın arkasından Çanakkale Zaferi ve müteakiben Milli Mücadele’nin sonucunda yazılmış olan bir marş ve bunu yazan bir şair. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının anlatıldığı bir gün.Bu devlet ebediyen yaşayacak. Şairlerimiz ebediyen şiirlerini yazmaya devam edecek, ezanlarımız ebediyen okunmaya devam edecek.Bu duygu ve düşüncelerle  İstiklal Marşımızın Kabulünün 101.yıl dönümünü kutluyor, başta Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum"dedi.

Şiirlerin okunmasının ardından, 19 Mayıs İlçesinde okullar arası gerçekleştirilen İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunflashaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.